Sottunga grundskola

Sottunga Skola

På Sottunga finns en grundskola vilken omfattar årskurserna 1-9. Idag har Sottunga grundskola bara en elev i årskurs 1. Skolan väntar på och välkomnar nya lågstadielever och även högstadieelever. En timlärare sköter nu om undervisningen i matematik, svenska, omgivningskunskap och gymnastik . 

Småskaligheten och närheten till hav och natur erbjuder en unik skolmiljö. Så här var det förr när skolan ännu blomstrade och elevantalet var högre:

När vädret tillåter kan man simma, skida eller åka skridskor. Varje år får eleverna prova på att segla med Storbåten Kajsa och lunchen tillagas i det fria. Till traditionen hör också en årlig höstfest, luciafirande, jullunch med inbjudna gäster och mycket annat skoj. De små klasserna gör att möjligheterna till individualisering är stor och barnen umgås tillsammans oberoende av ålder – här blir alla sedda och alla behövs i lekarna!  

Utöver allt detta finns det också en stor och välutrustad gymnastiksal i skolan. Alla Sottungabor kan kvittera ut en nyckel till den för att sporta, spela volleyboll, styrketräna, motionera mm. Kontakta då skolföreståndaren eller skoldirektör Kerstin Lindholm.

Tveka inte att kontakta skoldirektör Kerstin Lindholm om du vill att ditt barn ska börja i Sottunga grundskola!

 

 

 

Publicerad 12.5.2016
Uppdaterad 6.3.2024