Sottunga grundskola

Sottunga Skola

På Sottunga finns en grundskola vilken omfattar årskurserna 1-9. Idag har Sottunga grundskola bara två högstadieelever. De undervisas onsdagar och fredagar i Sottunga grundskola och måndagar, tisdagar och torsdagar i Föglö grundskola. Tyvärr finns det inga lågstadieelever just nu. Men den nyrenoverade och fräscha skolbyggnaden väntar på och välkomnar nya lågstadielever och även högstadieelever. Två timlärare sköter nu om undervisningen i matematik, fysik, kemi och slöjd. Vi har ett nära och bra samarbete med Föglö grundskola och är ibland med på deras undervisning på distans via FaceTime.

Småskaligheten och närheten till hav och natur erbjuder en unik skolmiljö. Så här var det förr när skolan ännu blomstrade och elevantalet var högre:

När vädret tillåter kan man simma, skida eller åka skridskor. Varje år får eleverna prova på att segla med Storbåten Kajsa och lunchen tillagas i det fria. Till traditionen hör också en årlig höstfest, luciafirande, jullunch med inbjudna gäster och mycket annat skoj. De små klasserna gör att möjligheterna till individualisering är stor och barnen umgås tillsammans oberoende av ålder – här blir alla sedda och alla behövs i lekarna!  

Utöver allt detta finns det också en stor och välutrustad gymnastiksal i skolan. Alla Sottungabor kan kvittera ut en nyckel till den för att sporta, spela volleyboll, styrketräna, motionera mm. Kontakta då skolföreståndaren eller skoldirektör Kerstin Lindholm.

Vi önskar att få uppleva detta igen med en livskraftig skola som har tillräckligt med elever så att lågstadieeleverna kan få undervisning här alla fem dagar i veckan och slipper pendla till Föglö.

Tveka inte att kontakta skoldirektör Kerstin Lindholm om du vill att ditt barn ska börja i Sottunga grundskola!

 

 

Publicerad 12.5.2016
Uppdaterad 3.10.2018